Kongensgade i Esbjeg vinder Brolæggerprisen 20212021.11.05


Brolæggerprisen 2021 gik til renoveringen af Kongensgade, som er Esbjergs centrale gågade. Gadens nye belægning blev tegnet af tegnestuen Preben Skaarup Landskabsarkitekt med Anne Vium Skaarup som designansvarlig, og blev udført af entreprenørfirmaet Arkil-Stürup.

Belægningsmønsteret er en fortolkning af Vadehavets havbund og strømribber. Mønsteret skabes ved at variere stenenes størrelse, farve og overflade. Gadens inventar har ligeledes Vadehavstema - plintene, der står placeret langs gadens sider, er bølgeformede og plantekasser er beplantet med marehalm.

Der skulle lægges en million granitsten på en omtrent 1000 meter lang strækning før projektet var færdigt i 2020.

Det er tredje gang, Kongensgade har været nomineret til Brolæggerprisen. De to forrige gange var den nye belægning endnu ikke færdiglagt. Denne gang vandt Kongensgade over to andre nominerede: Rådhustorvet i Vejle og Linnesgade og Römersgade i København.
SKAARUP LANDSKAB
Graven 3
DK-8000 Aarhus C
(0045) 23 43 46 42
avs@skaaruplandskab.dk