Funder Motorvej, Støjskærm


2019, Silkeborg Kommune, Vejdirektoratet


Tæt ved Silkeborg ligger Funder hvor den nye motorvej kører igennem. Motorveje er en essentiel de af vores moderne samfund. De skærer sig igennem vores landskaber og kan give nogle smukke oplevelser, men de støjer. For at komme støjen til livs bygger man hvert år mange kilometer støjværn, vi så gerne at disse støjværn fik et æstetisk løft.
    Vi har som et forsøg lavet en ny type støjskærm for Vejdirektoratet hvor der arbejdes med nye materialer. På vejsiden beklædes skærmen med træ-lameller. Disse lameller laves normalt af eksotiske træsorter der transporteres flere tusinde kilometer, men her har vi valgt at bruge lokale træsorter som vi - grundet simple designændringer - håber kan holde mindst lige så lang tid som de eksotiske.
    For visuelt at blødgøre overgangen fra værn til himmel har vi valgt at bruge ‘rå’ aluminium i de øverste paneler. Rå aluminium har den helt særprægne egenskab at reflektere farve og således falde mere i ét med himlen.
    Det smukkeste støjværn er usynligt. Så langs dette stykke motorvej foreslår vi at der plantes strategisk således motorvejen ikke synes fra beboelsesområderne.
1 år

5 år

10 årMark
SKAARUP LANDSKAB
Graven 3
DK-8000 Aarhus C
(0045) 23 43 46 42
avs@skaaruplandskab.dk