Kabelbyen


Holistisk projekt skaber liv på havnen.


2023.09.25


I samarbejde med Selfinvest og rasmusrasmus Aps arkitekter har Skaarup Landskab som landskabsarkitekt gennem længere tid arbejdet på et landskabsprojekt til kontorbyggeriet Kabelbyen på havnefronten i Middelfart. Et projekt på 12.400 m² kontorer med ca. 800 arbejdspladser og 7.000 m² kælder og p-anlæg. Projektet opføres som 3 markante teglbygninger på mellem 5 og 7 etager, 2 etagers kælder, sammenbundet af en fælles stueetage, samt en gangbro i 2. sals højde som forbinder til eksisterende byggeri.

Arkitekturen tager et konceptuelt afsæt i de omkringliggende kulturhistoriske bygninger og disponeres som markante gavlbygninger i vandkanten mod Lillebælt. I tilknytning til projektet udføres omkringliggende attraktive udearealer med både parkeringsarealer, gårdrum mellem bygninger og promenadearealer. Dertil kommer en kaffe- og vinbar, der placeres i stueetagen i hus 1. Det er planen, at her skal være offentlig adgang sådan at områdets øvrige brugere også vil få adgang til baren og medvirke til at skabe et attraktivt byrum på havnen.

NCC er netop tildelt opgaven som Totalentreprenør, Artelia og ABC – Rådgivende ingeniører varetager ingeniørfag, Skaarup Landskab udformer udearealer og rasmusrasmus ApS er arkitekter på projektet.


Visualiseringer af rasmusrasmus Aps Arkitekter
SKAARUP LANDSKAB
Graven 3
DK-8000 Aarhus C
(0045) 23 43 46 42
avs@skaaruplandskab.dk