Hummerhuset i Løkken


- Renovering og transformationÅr: 2019 // Sted: Løkken // Bygherre: Hjørring Kommune og Foreningen Løkken Moleleje


    På stranden ved slæbestedet i Løkken står Hummerhuset. Et hus, fiskerne opførte og har brugt siden 1964. I starten brugte man det til at lande friskfanget hummer. Nu bruges det til opbevaring af materiel - stadig i forbindelse med fiskeriet. Det ydmyge hus er i ringe forfatning.

    Vi har udviklet en plan, der binder det ind i udviklingsplanen for Løkken læmole, så det kan bevares og opgraderes. Ønsket fra bygherre er at bevare bygningen og tilføje en platform på taget. Bygningen kan dog ikke bære andet end sin egen vægt, så det er vores forslag at fjerne taget og erstatte det med et nyt, der er selvbærende, og således også kan bære en ny platform. Den nye platform giver udsigt hele vejen rundt og dens tre plateauer gør, at man kan nyde hele udsigten udhindret, da man siddende kan se henover gelænderet. Herfra kan man følge med i fiskerbådenes ankomst og afgang, volleyballturneringer og alt dét, Løkkens strandliv byder på.

Hummerhuset har modtaget Hjørring Kommunes Arkitekturpris 2023 med omtalen:

“En rå stiforbindelse i det bløde sand iscenesætter
Hummerhuset som et maritimt ankerpunkt for en nyskabt forbindelse mellem mole og by.

Med et smukt og lavmælt arkitektonisk greb favner projekt Hummerhuset Løkkens storslåede og kontrastfyldte kystlandskab. De nænsomt tilføjede lag til dette kulturhistoriske sted beriger med nye udsigter mod havet og horisonten.

Kulturarven har fået ny værdi som samlingsplads for både fiskere og friluftsliv - og for hele byen. Oplevelse og funktion er forenet på fineste vis med respekt for stedets unikke karakter.”

- Borgmester Søren Smalbro, formand for præmieringskomitéen.


Relaterede projekter:
Syd
Udsigten mod syd - om sommeren med lange rækker af badehuse, Den Hvide By
Visualiseringer af Hummerhuset
Situationsplan
  1. Klitpladsen
  2. Friluftshuset
  3. Fiskernes hus
  4. Fiskebutik
  5. Træplateau
  1. Slæbested
  2. Hummerhuset
  3. Strandpladsen
  4. Renoveret og opgraderet mole
  5. SolskinspladsenHummerhuset før renoveringHummerhuset før renovering

Et formidlende lag En siddeplatform udføres i hårdfør træ med flere trin, så man ser hen over gelænderet Et nyt selvbærende tag, der også bærer siddeplatformen De eksisterende vægge renoveres, husets funkton bevares
SKAARUP LANDSKAB
Graven 3
DK-8000 Aarhus C
(0045) 23 43 46 42
avs@skaaruplandskab.dk