Klitpladsen i Løkken


2018, Løkken, Hjørring Kommune

Klitpladsen har modtaget hædrende omtale ved Hjørring Kommunes Arkitekturpris 2019


Skaarup Landskab har på rekordtid og i tæt samarbejde med Løkken by og Hjørring Kommune tegnet og opført en plads, der forbinder byen med stranden og molelejet. Før lå her en stor, død grusflade med parkering. Bilerne er skubbet en anelse tilbage, pakket ind i klitter og der er blevet skabt et nyt harmonisk byrum, hvor natur og by mødes. Det er vigtigt for Løkken og de erhvervsdrivende, at man kan parkere tæt ved stranden - men det er lige så vigtigt at skabe gode, harmoniske og levende byrum, der er værd at besøge. Ved at lave et landskab med flere niveauer og klitter har vi skjult bilerne og på samme tid skabt kanter og sidepladser til liv og leg.

Klitpladsen modtog i 2019 hædrende omtale ved overrækkelsen af Hjørring Kommunes Arkitekturpris med omtalen:

“En velproportioneret og vellykket omdannelse, der skaber et nyt mødested for mennesker og forbindelser, og som på fin vis forener byens liv med havet og strandens mange indtryk.

Pladsens arkitektur og multifunktionelle anvendelse demonstrerer indlevelse i stedet, inviterer til ophold og aktiviteter, og spiller godt sammen med byens puls og sæsonernes skiften.

Med klitmotivet, rå detaljer og velvalgte materialer får  pladsen sin særlige karakter og en fin visuel sammenhæng med Løkken Læmole og Torvet, der tilsammen danner en ny fortælling og sammenbindende signatur for Løkken.”       

- Borgmester Arne Boelt, Hjørring Kommune

 Mark
SKAARUP LANDSKAB
Graven 3
DK-8000 Aarhus C
(0045) 23 43 46 42
avs@skaaruplandskab.dk